Over Miss Bloem

Op mijn 16de kreeg ik mijn eerste bijbaantje in een bloemenwinkel. Ik was op slag verliefd op het vak. De daaropvolgende jaren ben ik naast mijn studie bij bloemisten blijven werken. Maar ik wilde me ook verder in het vak bekwamen en mijn persoonlijke stijl ontwikkelen. Daarom verhuisde ik naar Londen om een opleiding te volgen aan de Covent Garden Academy of Flowers én om nog meer werkervaring op te doen in verschillende Londense bloemenzaken. Weer terug in Nederland heb ik aansluitend ook de Dutch Flower Design-opleiding van het Boerma Instituut in Aalsmeer afgerond.

In de zomer van 2015 ben ik onder de naam Miss Bloem bloemenabonnementen aan particulieren en bedrijven gaan leveren, en ruim een jaar later opende ik een prachtige winkel in de Haarlemse binnenstad. Deze werd al gauw te klein en in november 2017 verhuisde de winkel een stukje verderop naar de Gedempte Oude Gracht 122A.

Het bloemenvak blijft me boeien. Het daagt me steeds opnieuw uit om creatief te blijven en nieuwe ideeën  in ontwerpen om te zetten. Bloemen maken mensen vrolijk, ze geven geur en kleur aan het leven en brengen sfeer in elk interieur. Dat gevoel breng ik met Miss Bloem graag op mijn klanten over! 

Pauline Joris

Miss Bloem winkel
Miss Bloem winkel